Proizvodi iz ekološke proizvodnje
EKSTRA DJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE

img1Ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kvalitete dobivamo isključivo od zdravih i optimalno zrelih plodova maslina za preradu u ulje. Masline su brane ručno sa stabala 5 različitih sorta od kojih dominiraju autohtone Hrvatske sorte Oblica i Drobnica sa svojim udjelom od 75%. Tako zdravi plodovi se prerađuju neposredno nakon branja – postupkom hladnog prešanja pri temperaturi od najviše 27⁰C. Ulje koje je dobiveno nakon prerade skladišti se u inox bačvama pod zaštitom od oksidacije prehrambenim inertnim plinom dušikom. Ovo ulje cijenjeno je po svojoj finoj, uravnoteženoj i jedinstvenoj aromi, okusu te po dugom vremenu skladištenja.

Odličan izbor za pripremu svakog jela.
ČAJ OD LISTA MASLINE

img1Maslinovo lišće u novije vrijeme je skupni interes znanstvene zajednice i industrije širom svijeta, što je dokumentirano velikim brojem znanstvenih radova koji sadrže podatke o ljekovitim svojstvima maslinovog lista. Istraživanje u maslinovom lišću je otkrilo da su fenolni spojevi odgovorni za ljekovita svojstva, i to: rutin, katehin, oleuropein, itd. Među bioaktivnim spojevima maslinovog lišća, oleuropein ima vrlo značajnu farmakološku aktivnost. Istraživanja su pokazala da oleuropein pokazuje antioksidativna, antivirusna, antimikrobna i protuupalna svojstva.
ČAJ OD LISTA KADULJE

img1Ljekovita kadulja (Salvia officinalis) samonikla je biljka koja raste u primorskim krajevima sredozemnih zemalja kao višegodišnji mali grm. Zbog svoje široke primjene i ljekovitosti uzgajana je i uspijeva u različitim predjelima svijeta, međutim svjetski poznata i najcjenjenija je Dalmatinska kadulja koja zbog svog specifičnog sadržaja eteričnog ulja ima snažan karakterističan miris. Upravo su joj dalmatinski krš, specifična zemlja i mediteranska klima dali savršeni spoj onoga što joj potrebno za njen prirodni rast, pa tako ona samoniklo raste duž cijele dalmatinske obale. Iz tih razloga Dalmacija smatra se pradomovinom ljekovite kadulje.
ZELENA I CRNA KONZUMNA MASLINA

img1img1Zelene masline imaju čvrstu teksturu, bogat okus i konzervirane su u slanoj otopini. Beru se prije nego su do kraja zrele. Koristite se u salatama, predjelima, umacima, uz pizzu ili kao samostalni zdravi obrok. Da li ste znali da su crne masline u biti dozrele zelene masline? Beru se u studenom i prosincu, za razliku od zelenih koje se beru mjesec do dva ranije.
MARINIRANA DALMATINSKA LJUTIKA

img1Ne tako davno, gotovo svako seosko kućanstvo u Zagori i na otocima uzgajalo je dalmatinsku ljutiku u iznimno većim količinama nego što je to slučaj danas. Ima specifičan izgled, miris i okus, a cijeni se kao tradicionalna delicija toga podneblja. Proizvod je delikatesnog karaktera, namijenjen širokoj populaciji ljudi (od djece do starijih osoba), kao dodatak raznim jelima (npr. pršut, sir, razno kuhano ili pečeno meso), kao zamjena za salatu te kao podloga pri izradi raznih umaka.
NAMAZ OD ZELENE I CRNE MASLINE I LJUTIKE

img1img1Sastojci:

• Zelene/crne stolne odgorčene odkoštičene masline, marinirana ljutika, ekstra djevičansko maslinovo ulje,sol, šećer, češnjak
• Pripremljen od ručno branih maslina iz ekološke proizvodnje i tradicionalno marinirane ljutike
• Bez konzervansa umjetnih bojila i aroma
• Pogodno za vegetarijance

Prikladno:

• Uz slana predjela (pršut, sirevi, slana riba)
• Ukusan namaz za pripremu sendviča
• Prilog kuhanom i pečenom mesu i ribi
• Uz pečeno povrće
• Dodatak umacima za tjestenine
Upozorenje:

Kušanjem bilo kojeg od proizvoda,zaploviti ćete u čarobnoj harmoniji iskonskih okusa masline. Nemojte žuriti i uživajte u svakom trenutku! smajlic